IDS Hídtervező - K-ÉP Stúdió

Az első előfeszített betonelemekből felépülő híd építmény szekrénytartó szerkezetét egy francia mérnök, Jean Muller készítette 1962-ben, a Szajna fölött átívelő Choisy-le-Roi hídra. Ezzel jelentősen hozzájárult az elemekből felépülő hídak fejlödéséhez, mivel a mérnökök lehetőséget kaptak a híd a gyárilag előre öntött betonelemeinek magasabb minőségi kontrolljára.

Ennek a több évszázadosos mérnöki fejlesztésnek újabb lépése a IDS szoftver moduljai.

 

BD2 - 2D-s hídtervező és elemző

 

Egy 2D-s modell használata legtöbbször megfelelő egyenes, vagy enyhén ívelt hídak tervezéséhez, analíziséhez. Ilyen típusú szerkezetek kínáljuk az IDS Bridge Designer 2 szoftvert. Az elemzés alapja az elmozdulás módszer.

A Bridge Designer 2 biztosítja az elő és útófeszített szerkezetek építési fázisai szerinti szimulációt, és természetesen a végleges híd kontrollját is. Az eljárás szegmenses (akár időbeli, akár fizikai), kábel tartós és összvér szerkezetű beton hidakra is megfelelő.

Az új verzió támogatja FIB szabvány alapú tervezést, így most már az európai kontinens híd tervezők is használhatják ezt a programot.

 

Tovább információ angolul>>>>>

 

A demo verzió letöltése: DEMO >>>>>

 

BD3 - Térbeli hídszerkezet tervező program

 

A BD3 olyan hídak tervezésére lett kifejlesztve, amelynek vezérgörbéje nem egyenes, erősen görbül a pályatest, nem számítható az igénybevétel egy 2D-s elmozdulás módszerrel. A szabadság foka az elemeknek 6, mind 3 irányba elmozdulhat és mind 3 irányban csavarodhat.

A BD3 alkalmas a különböző építési fázisok szimulációjára (mint BD2), egy teljesen rugalmas geometria és teher megadási eljárás segítségével.

 

A modul részletes ismertetése az alábbi linken angolul: >>>>>

 

MC3D illeszkedés és osztás ellenőrző geometriai program

 

A MC3D geometria ellenőrzési programmal lépésről-lépésre figyelemmel kísérheti a betonozási műveleteket és az építés során létrehozott építményt, hogy ellenőrizze, hogy a tényleges felépítmény geometria mennyire felel meg a tervezési dokumentumokban leírtaknak.

 

 

Az MC3D geometriai kontroll program az alábbiakat teszi lehetővé:

  • Összeállítások bevitele (támasztás, fesztáv), amely tartalmazza a szegmensek számát, meghatározását, összevont meghatározását és íveltségét (elhajlás a kivitelezés befejezésekor ).
  • Illeszkedés és osztás összeállítás, amely a már kiosztott geometrián alapszik
  • Illeszkedés és osztás, valamint ragasztóanyag jelzések figyelemmel kísérése a túlhúzási paraméterek kiszámításához MS Excel exportálással.